Finance Manager

bpd gebiedsontwikkeling Delft

Functie
Finance Manager
Bedrijf
bpd gebiedsontwikkeling
Locatie
Delft
Referentie
10970
Omschrijving
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. In Nederland werken we vanuit 4 regiokantoren en ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1946 hebben we de bouw van ruim 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Met trots zien we dat er vandaag meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. Het is onze overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige en duurzame leefomgeving. Daar zetten we ons elke dag voor in zodat fijn wonen ook voor de komende generaties mogelijk blijft. Geef jij als mt-lid gevraagd en ongevraagd strategisch advies over financiële en fiscale zaken? Heb je de afgelopen jaren ruime kennis en ervaring opgedaan binnen gebieds- of projectontwikkeling? Ben je hands-on, een verbinder en stel je je gemakkelijk op als sparringspartner voor de regiodirectie? Dan ben jij de manager Finance die we zoeken! Als manager Finance ben je voor verantwoordelijk voor het financieel en fiscaal in control hebben van de regio Zuid-West, en je bent het financiële geweten van de regiodirectie. In nauwe samenwerking met de manager Operations stel je een begroting en daaropvolgende prognoses op. Je bewaakt de resultaatontwikkeling en verzorgt het balansmanagement. Dit doe je vooral op het gebied van grond- en opstalexploitaties, personeels- en bedrijfskosten. Ook het regelen van financieringen voor bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden behoort tot je takenpakket. Binnen de regio ben je verder betrokken bij de besluitvorming van grootschalige en uitdagende woningbouwprojecten zoals De Maasbode in Rotterdam en Park Triangel in Waddinxveen. Buiten de regio werk je nauw samen met de managers Finance van de andere regio’s, het hoofd Shared Service Center (SSC) en de financieel controllers die vanuit het SSC voor jouw regio werkzaam zijn.
Positie
 • Je bent verantwoordelijk voor een effectieve inrichting van de projectadministratie, door het opstellen en bewaken van de jaarlijkse begroting, budgetten, planningen en prognoses.
 • Je richt de financiële planning en controlcyclus in en beheerst hiermee de dagelijkse financiële administratie. Dit doe je door afspraken op te nemen in een service level agreement met het SSC en zorg te dragen voor naleving.
 • Voor alle financiële zaken ben jij het aanspreekpunt en sparringpartner. Voor zowel collega’s binnen en buiten de regio, als externe stakeholders zoals de accountant.
 • Je vertegenwoordigt BPD op financieel vlak binnen de projecten door financieel en fiscaal adequate (project)afspraken te maken. Je bewaakt de naleving hiervan. Voor zowel eigen als samenwerkingsprojecten.
 • Je vertaalt het BPD-brede financiële en fiscale beleid naar de regio en past dit toe inclusief de juiste managementinformatie.
  In je rol signaleer je actief mogelijke knelpunten en risico’s en doet voorstellen ter verbetering.
 • Vanuit je regiofunctie, draag je ook landelijk bij aan het implementeren van BPD-brede systemen, methoden, technieken en kaders op het gebied van internal control.
Profiel
 • Je hebt een relevante wo-opleiding succesvol afgerond. Bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfseconomie.
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring binnen de vastgoed- of gebiedsontwikkeling, gericht op financieel- en projectmanagement en het aansturen van (beleids-)processen.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, sterke communicatieve en analytische vaardigheden. Je let op details, maar weet tegelijkertijd het overzicht te bewaren en het duidelijk over te brengen.
 • Daarnaast herken je je in de woorden: resultaatgericht, doortastend, oplossings- en veranderingsgericht en samenwerken.
Consultant
Maurits Claassen